Przejdź do głównej zawartości

Pasta z makreli i czerwonej fasoli

moja ulubiona alternatywa dla makreli z majonezem, ewentualnie z jajkiem. Przepis znaleziony kilka lat temu w internecie. Bardzo przepraszam autora przepisu, którego danych (strony) nie zanotowałam, więc nie mogę podać...


Składniki:
1 makrela wędzona
1 puszka czerwonej fasoli
szczypiorek
1 ząbek czosnku
majonez - tyle ile trzeba do uzyskania odpowiedniej konsystencji
sól, pieprz

Wykonanie:
Z ryby oddzielamy mięśnie i je ręcznie rozdrabniany, fasolę miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków, szczypiorek po umyciu siekamy, czosnek rozdrabniamy przeciskając go przez praskę. Wszystko mieszamy z majonezem (2-3 łyżki powinny wystarczyć) i przyprawami (ja ich używam w znikomych ilościach). 


Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Follow by Email

Popularne posty z tego bloga

Jak zmniejszyć dekolt bluzki i dopasować spodnie w pasie

Zpagetti

TUSAL październik i moje nowe sukulenty